Ghid practic pentru alegerea rochiei de mireasă

Ghid practic pentru alegerea rochiei de mireasă

Bucuria și fericirea care te cuprind atunci când ai spus ”da” bărbatului vieții tale, nu se compară cu nici o senzație trăită  până acum! Urmează o nouă etapă în viața ta – o să devii doamnă cu acte în regulă, doamna lui! Respiră și bucură-te – te așteaptă o viață lungă și fericită alături de el! Din momentul în care ai acceptat cererea în căsătorie, ți-a și revenit în minte imaginea idilică creată în copilărie despre cum o să arăți în ziua cea mare și nu durează mult până începi să cauți rochia de mireasă din visul tău! Tu cum îți imaginezi că vei fi? Dulce, delicată, veselă, nonconformistă sau o adevărată zeiță misterioasă care va atrage privirile tuturor? Pentru viitoarele mirese, alegerea rochiei perfecte este în prim plan, acestea construindu-și apoi toate detaliile legate de decor în jurul a ceea ce exprimă rochia. Poate fi copleșitor uneori, însă dacă vei ține cont de câteva sfaturi, misiunea ta va fi mult mai ușoară

1. Anotimpul și locația evenimentului

Înainte de a cumpăra rochia, este necesar să ai fixată data nunții și să ai un plan despre cum va decurge ziua respectivă. O rochie prea plină din materiale grele, te va face să te simți inconfortabil sub arșița verii spre exemplu, iar dacă nunta are loc iarna, trebuie să te asiguri că îți completezi cu succes ținuta asortând accesoriile potrivite care să îți asigure confortul

2. Forma corpului

Acesta este un aspect foarte important care asigură succesul deciziei finale: fiecărei femei i se potrivește un anumit tip de rochie în funcție de forma corpului și este o adevărată artă să îți pui în valoare atuurile, distrăgând atenția de la zonele pe care nu le consideri perfecte. Te sfătuiesc să consulți designerul dacă nu știi exact ce ți se potrivește!

3.  Felul tău de-a fi

Gândește-te puțin la cum te vei purta în ziua evenimentului: vei dansa toată noaptea și te vei plimba prin sală pentru întreținerea atmosferei sau ești o persoană mai retrasă care va minimiza aceste lucruri? Indiferent cum ar fi, asigură-te că ai libertate de mișcare și în timpul probei așează-te, învârtește-te, apleacă-te pentru a te asigura că aceste mișcări sunt confortabile. Va fi o zi lungă cu multe fotografii, deplasări pentru cununia civilă și religioasă dacă ți le programezi în aceeași zi, dans și interacțiune din plin cu familia și prietenii.

4. Alege o casă de modă cu experiență

O casă de modă cu experiență nu dă greș în a-ți satisface toate dorințele pe care le ai referitoare la rochia ta perfectă: personalul este instruit și orientat în direcția nevoilor tale, ține cont de ceea ce îți dorești și găsește împreună cu tine varianta ideală în funcție de toate particularitățile nunții tale.

5. Fă o programare din timp pentru probă

Ia legătura din timp cu atelierul cu care ai decis să colaborezi și povestește-i designerului toate aspectele importante pentru tine și detaliile nunții. Fiind creatorul rochiilor, designerul îți poate explica cel mai bine cum se comportă materialele, ce ți se potrivește din punct de vedere a formei corpului tău, ce ajustări mai pot fi făcute în cazul în care sunt necesare. Ai încredere în el!

6. Ia o prietenă cu tine

Alege cu grijă persoana care te însoțește și asigură-te că este sinceră și obiectivă pentru a fi de ajutor! Roag-o să îți facă multe poze pentru a putea analiza apoi în liniște aspecte pe care le-ai ignorat în atelier din cauza emoțiilor și a entuziasmului.

7. Ascultă-ți intuiția și inima!

Ai probat mai multe rochii, te-ai sfătuit cu designerul, cu cea mai bună prietenă și încă nu ai decis între cele câteva modele care îți place mai mult? Nu le poți cumpăra pe toate - acum este timpul să îți asculți inima! Tu vei fi cea care va purta rochia și trebuie să te simți nemaipomenit îmbrăcată în ea. Îndreaptă-ți atenția din nou înspre fiecare rochie dintre cele care ți-au plăcut mai mult și alege-o pe a ta: vei ști care este! Amintirea pe care ți-o va lăsa ziua nunții, te va însoți toată viața, așa că pășește cu dreptul, ai încredere în tine, femeie și strălucește ca un giuvaer la brațul prințului tău! Casă de piatră!