Cum să îți alegi rochia de mireasă?

Cum să îți alegi rochia de mireasă?

Fie că visezi la rochia de nuntă de când aveai șase ani și cunoști specificațiile exacte pe care le dorești până la cel mai mic detaliu, sau nu te-ai gândit niciodată până când nu ai primit întrebarea: „Încă nu ți-ai ales rochia?”. În acest articol îți vom prezenta 10 lucruri esențiale pe care trebuie să le știi când îți alegi rochia de mireasă.

Găsirea rochiei visurilor tale poate fi destul de stresant. La urma urmei, probabil că niciodată nu ai mai probat o rochie de mireasă, și este pentru cele mai multe femei cea mai scumpă piesă vestimentară din garderbă, astfel presiunea de pe umerii tăi poate să fie destul de mare. În plus, rochia ta stabilește tonul pentru nuntă ca întreg, fie că e vorba de o temă mai formală sau una de basm.

Cu toți ochii pe tine, ca să nu mai vorbim de fotografiile pe care le vei păstra pentru totdeauna, bineînțeles că vrei să arăți perfect în ziua ta cea mare. Dar ce înseamnă perfect pentru tine? Pentru unele mirese, o rochie de vis este o rochie regală potrivită pentru o prințesă. Pentru alele, un aspect de vis este o rochie sexy, care să-i scoată în evidență persoanlitatea și feminitatea. Iar pentru celelalte mirese, cea mai bună rochie este cea care îi permite mișcarea și confortul.

Alegerea rochiei poate părea copleșitoare. Indiferent de bugetul sau stilul personal, consultă sfaturile noastre în alegerea rochiei de vis, pe care să o iubești astăzi, în ziua cea mare, și peste 30 de ani cânt te vei uita în pozele de la nuntă.

 

 

 

 

 

 

  1. Înainte de a cumpăra

Pentru început, nu începe să probezi rochiile de mireasă până nu ai confirmat câteva detalii tehnice: În ce moment al anului va avea loc nunta? Unde va avea loc? Ce tematică va avea? Aceste lucruri te vor opri din a te îndrăgosti de o rochie care nu se potrivește nunții tale.

 

  1. Bugetul

Înainte de a merge la cumpărături, este important să-ți stabileși un buget general. Ai 1.000 de lei pe care să-i cheltui? Sau 10.000? În acest fel, nu te vei îndrăgosti de o rochie pe care pur și simplu nu ți-o poți permite. Este important să găsești o rochie de mireasă pe care să o adori, dar de asemenea, important este și să nu-ți termini bugetul înainte de a începe.

  1. Despre programare

Majoritatea atelierelor de mireasă necesită o programare în prealabil. Odată ajunsă în atelier, designerul iți va pune câteva întrebări generale despre nunta ta. Ajungi cu o idee despre ceea ce ți-ar plăcea, iar personalul îți va aduce rochiile pe care să le probezi. Să nu-ți faci griji cu privire la dimensiunile rochiilor, dacă acestea sunt prea mari sau prea mici, acestea sunt doar pentru a îți oferi o indicație asupra felului în care fiecare stil va arăta pe tine.

 

  1. Pe cine să iei cu tine?

Cumpăraturile pentru rochia ta este o ocazie specială, așa că tratează-o ca atare. Ia pe cineva cu tine care se va bucura de ea la fel de mult ca tine - mama, viitoarea soacră sau cele mai bune prietene. Dar nu lua prea multe persoane cu tine, prea multe opinii te pot obosi și-ți pot face mai mult rău decât bine.

 

  1. Fii deschisă la orice

Fii flexibilă în ceea ce privește rochiile pe care le încerci. Chiar dacă dorești o rochie tip prințesă, poți constata că atunci când încerci o rochie tip sirenă, că te simțiți mai specială decât ți-ai fi putut imagina vreodată!

  1. Gândește-te și la aspectele practice

Ziua nunții va fi o zi foarte activă. Deci, dacă crezi că ai găsit rochia perfectă, fă câteva teste. Stai jos, ridică-te, încercă să ridici brațele (ca și cum ai dansa sau îmbrățișa pe cineva) și asigură-te că te simțiți confortabil. Este rochia prea grea? Prea transparentă? Acestea sunt aspecte importante care trebuie luate în considerare.

 

  1. Ascultă de sfaturile designerului

Este adevărat că persoanele ce te însoțesc te cunosc cel mai bine. Dar nimeni nu cunoaște mai bine detaliile rochiilor din atelier mai bine decât designerul. Persoana care te ajută în probarea și alegerea rochiilor este plătită pentru a face această experiență perfectă pentru tine. Acesta va lua în considerare tot ceea ce vă place și vă va oferi probabil o opinie mult mai obiectivă decât prietenele sau familia, gândindu-se la ceea ce-ți place ție, nu lor.  Însă în cele din urmă, dacă nu-ți place o rochie, indiferent de cât de bine îți spun celelalte persoane că-ți vine și cât de frumoasă te face. Iar dacă în inima ta știi că ai prefera ceva diferit, ascultă-ți inima. În cele din urmă tu vei fi cea care va purta rochia, așa că tu vei lua decizia finală.

  1. Fă poze!

Roagă-i pe cei ce te vor însoți în probarea rochiilor de mireasă să-ți facă poze cu fiecare model ce-ți place. Asigură-te că faci fotografiile din mai multe unghiuri, încât să cuprinzi toate detaliile rochiilor.

 

  1. Odată ce ți-ai ales rochia

Când ai decis ce rochie îți dorești, îți vor fi luate măsurile și va începe procesul de creare al rochiei. Nu dispera dacă, atunci când te întorci pentru prima ta probă, rochia nu este ceea ce ți-ai imaginat că va fi. În acest stadiu, ar trebui să mai dureze încă mult timp pentru a o ajusta și modifica. Acesta este momentul pentru a identifica orice probleme pe care le-ai trecut cu vederea din cazua emoțiilor pe care le-ai avut când ai ales rochia. Păstrează o atitudine pozitivă și ai încredere că designerul își face treaba. A doua probă îți va oferi, de obicei, o indicație mult mai bună despre aspectul rochiei în ziua respectivă. S-ar putea să fie nevoie de mici ajustări, dar nu prea multe. Dacă trebuie făcute mai multe modificări, asigură-te că ai rezervat o altă întâlnire înainte de nuntă pentru a verifica dacă totul este așa cum ar trebui să fie și că se potrivește ca o mănușă. Este o idee bună să iei cu tine persoane care vor fi, de asemenea, cu tine când te vei pregăti în această zi, căci ele pot afla cum funcționează legăturile, cârligele sau butoanele rochiei.

 10. În ziua cea mare

Amintește-ți să lăși rochia să respire înainte să o îmbraci, asigurându-te că este atârnată de la o înălțime, neîntreruptă și nu îndoită sau așezată cu altceva deasupra ei. Nu vrei să fie pătată sau necălcată înainte să ai măcar ocazia să o îmbrăci. Apoi, bucură-te de procesul de a pune pe tine. Chiar și acesta este un moment special pe care ți-l vei aminti pentru totdeauna.